Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

Föld Napja Kupa


Ferihegyi Benke Rezső Természetjáró Szakosztály

Információ kérés:Szádeczky-Kardoss Tamás


mobil: (20) 585-1681


e-mail: szadeczkykt@gmail.com


honlap: www.brtsz.hu


 

2018. április 22. (vasárnap)

Versenykiírás


A verseny a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által meghirdetett Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság 4. fordulója, illetve az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 5. fordulója.

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog versenyezni.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek (pl. távolságmérés, poligon, irányfésű stb.). Szerkesztés nem lesz!

A verseny rendezője: Benke Rezső Természetjáró Szakosztály
                              (www.brtsz.hu)

A verseny időpontja: 2018. április 22.  vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Óbudai (Hajógyári)-sziget
             A híd után kb. 50 m-re balra, az első útelágazás közelében

Megközelíthető: A Batthyány térről induló H5-ös HÉV-ről a Filatorigát megállónál kell leszállni. A HÉV megállótól az Audi közön kell keresztül menni, majd jobbra fordulva át kell menni a hídon. A rajt és cél a hídon átmenve, balra az első útelágazás közelében lévő pihenő padnál lesz.
Az autósok számára a szigeten, a rajt közelében van egy nagy parkoló.

Indítás: 8:30 – 10:30 óra között

Nevezés: A rajtban.

Nevezési díj: nincs nevezési díj

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba.

Szintidő: 4 óra

Tervezett ellenőrző pontok száma: 40 db ellenőrző pont, sok-sok tévesztő bójával + 12 db tájékozódással kapcsolatos feladat

Versenybíróság:

Elnök: Szádeczky-Kardoss Tamás

Pályakitűzők: Szádeczky-Kardoss Tamás, Dravecz Ferenc (Gémes TE)

TVB ellenőr: Magyar Emőke (memke65@gmail.com)

Versenykategóriák:

I. alapfokú kategória

II. középfokú kategória

  1.  középfokú A csoport
  2.  középfokú B csoport
  3.  középfokú családi kategória
  4.  BTSSZ túravezető hallgatók

A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges. Kevés számú induló esetén a kategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Térkép: 1:7500 méretarányú, 1 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 2 db berajzolt versenytérképet kap. Fénymásolt, színes és kilyukasztott plusz térképet a rajtban díjmentesen lehet kérni.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, laptájoló (ÉK 360o) és megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje oklevél és érem díjazásban részesül.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Szádeczky-Kardoss Tamáshoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjátadás: 2018. május 26-án, a Gyermeknap Kupán

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

További információk:

Dravecz Ferenc                               Szádeczky-Kardoss Tamás      
mobil: (20) 288-6223                         mobil: (20) 585-1681
e-mail: f.dravecz@gmail.com             e-mail: szadeczkykt@gmail.com           

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu
www.brtsz.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezők