Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

Gyermeknap Kupa


Gémes Természetjáró Egyesület

Információ kérés: Dravecz Ferenc


telefon: (1) 431-4856 mh


mobil: (30) 4461-481


e-mail: dferenc@vnet.hu


honlap: www.gemeste.hu

2018. május 26. (szombat)

Versenykiírás

A verseny az Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság 5. fordulója, az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 7. illetve a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság 7. fordulója.

A verseny rendezője: A Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 3 különböző szintű (felsőfokú, középfokú és alapfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, felső-, közép- és alapfokú (A, B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Bontott távú, kötött menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

A verseny időpontja: 2018. május 26. szombat

A verseny helyszíne: Nagykovácsi, Sebestyén domb

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Nagykovácsi, Szent Sebestyén kápolnánál

Megközelíthető:

Tömegközlekedéssel: A Hűvösvölgyi buszállomásról induló 63-as számú autóbuszról a Nagykovácsi, Sebestyéndomb megállónál kell leszállni. Majd kb. 100 méter gyaloglás Nagykovácsi irányába a kápolnáig.

Autóval:A kápolna melletti réten lehet parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre.
A felsőfokú versenyre benevező csapatok Horváth Andrásnál   (horvath.andras@microsec.hu) jelentkezzenek.

Nevezési határidő: 2018. május 22, kedd

Nevezési díj: 500 Ft/fő. 14 év alatt gyerekek számára a verseny ingyenes. A nevezési díjat a helyszínen, készpénzzel kell befizetni. A számla igényt a helyszínen, a befizetéskor kell jelezni.

gyermeknap kupa

Versenybíróság:

Elnök: Dravecz Ferenc (f.dravecz@gmail.com)
                              
Pályakitűző: Dravecz Ferenc (alapfok és középfokú pálya)
                                Horváth András (felsőfokú pálya)

Ellenőrző bíró: Dalos Mihály

Tagok: Lehoczki Zoltán, Szalai László, Farkas Sándor, Szabó Zsuzsanna, Draveczné Nagy Mária

MTSZ ellenőr: Mórocz Imre (i.morocz@chello.hu)
                           Tel: +36 (30) 670-5689

A versenyek nehézségi foka:

Felsőfokú verseny (A):
Az A, A/36, A/50, A/60, A/70 kategória felsőfokú, külön feladatokkal nehezített, versenypálya. Az a csapat, amelyik az OTTCsB-be külön benevezett, a kategóriájának megfelelő bajnoki helyezésben is részesül. A bajnoki nevezés megjelölését a versenyzőkartonon a csapatvezető adja meg!

Az A  kategóriába nevezhet bárki korra és nemre tekintet nélkül, aki a kategória menetutasításában adott feladatot teljesíteni kívánja.
Az A/36  kategóriába nevezhető az a csapat, amely tagjainak legalább a fele 36 éves vagy idősebb.
Az A/50  kategóriában a csapat tagjainak legalább a fele 50 éves vagy idősebb.
Az A/60  kategóriában a csapat tagjainak legalább a fele 60 éves vagy idősebb.
Az A/70  kategóriában a csapat tagjainak legalább a fele 70 éves vagy idősebb.

Középfokú verseny (B):
A B kategória középfokú verseny, tájfutó térképen, kevés külön tájékozódási feladattal. A B kategóriába nevezhet bárki korra és nemre tekintet nélkül, aki a kategória menetutasításában adott feladatot teljesíteni akarja. A B kategóriában versenyzők, amennyiben a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságban és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságban is részt vesznek, az elért eredményükkel abban is értékelésre kerülnek.

Alapfokú verseny (C):
A verseny tájoló ismerete nélkül is teljesíthető és nincs szükség különösebb előképzettségre, de a tájfutó térképet ismerni kell. A versenypályán tájfutó térkép segítségével kell végig haladni. A verseny során jelzett turistaúton és jelzetlen, de jól járható, térképen is jelzett utakon kell haladni. Tájékozódással kapcsolatos feladatok is lehetnek (pl. távolságfésű, távolságmérés, iránymérés stb.)

Térkép: Nagykovácsi, Sebestyén domb 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db, a felsőfokú versenyen 2 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

versenypálya

tervezett táv

tervezett szintemelkedés

tervezett verseny idő

tervezett ellenőrző pont

felsőfokú pálya
(A, A/36, A/50)

7900 m

345 m

200-260 perc

24

felsőfokú pálya
(A/60, A/70, A/80)

6000 m

300 m

210-280 perc

19

középfokú pálya (B)

7760 m

285 m

200 perc

31

alapfokú pálya (C)

7270 m

275 m

195 perc

29

Csapat létszám: Valamennyi kategóriában 2-5 fő. A középfokú kategóriában egyéni indulás is lehetséges.

Versenykategóriák:

I. felsőfokú kategória

  1.  A, A/36 és A/50 kategória
  2. A/60, A/70 és A/80 kategória

II. középfokú kategória

  1. Középfokú bajnokság A csoport
  2. Középfokú bajnokság B csoport
  3. Középfokú bajnokság családi kategória

III. alapfokú kategória

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló (a terepen nincs vízvételi lehetőség) és tájoló (ÉK-i 360 fokos). Felsőfokú kategóriákban szerkesztéshez szükséges eszközök (körző, vonalzó), Budai-hegység túristatérkép.

Óvás, észrevételezés: Az alapfokú és középfokú versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez, a felsőfokú versenyekkel kapcsolatos észrevételekkel Horváth Andráshoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az óvás díja 3000 Ft. Az elfogadott óvás díját visszatérítjük.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül. Az I. helyezett csapatok kategóriánként elnyerik a Gyermeknap Kupát (nem vándor kupa).

Szolgáltatás: A célbancsokoládé, ásványvíz, zsíros kenyér.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: A helyszínen csak a felsőfokú kategóriák eredményhirdetésére kerül csak sor. Az alapfokú és a középfokú versenyek eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul. Kártérítés a verseny rendezőitől nem igényelhető.

További információk:

Dravecz Ferenc                                        Horváth András
mobil: +36 (20) 288-6223                         mobil: +36 (30) 311-2748
e-mail: f.dravecz@gmail.com                   e-mail: horvath.andras@microsec.hu

Honlapok:  www.turaversenyek.hu
www.tajbpbajn.x3.hu
 www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!


Rendezőség