Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

Rezét Kupa


DÉMÁSZ-REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya

Információ kérés: Franczva László


mobil: (30) 3492-471


e-mail: laszlo.franczva@edf.hu


honlap: www.rezetse.hu

2018. április 14. (szombat)

Versenykiírás

Belekezdünk a következő húsz évbe. Reméljük erőfeszítéseink a túraversenyzés előrehaladását fogják biztosítani. Várunk minden természetet és versenyzést kedvelő fiatalt, kevésbé fiatalt, családokat, a „most kezdőket”, a haladókat, profikat mérjék össze tudásukat.
Versenyünk helyszíne ismét a Kiskunság. Pirtó környékén változatos a táj: borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek, telepített fenyvesek váltják egymást.
Hasznos információk a túraversenyzésről:  turaversenyek.hu

A verseny célja:
Túrázás, versenyzés közben a tájékozódási képesség fejlesztése, a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás táj megismerése, a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatok megoldása. Túraversenyzés népszerűsítése.

A verseny helye és ideje:   Pirtó környéke

   Az első rajt 8 órakor, az utolsó rajt 1030 órakor lesz.  Pályabontás 15 óra!             

Versenyközpont:  Pirtó-Tájház (koordináták: É 46°31,07’ és K 19°24,59’)

Megközelíthető:  Gépjárművel érkezők, Pirtó község belterületén az 53 sz. főútról a Rákóczi F. u.-ra kell lekanyarodni.  Az aszfaltot elhagyva földúton tovább a táblák szerint. Kérjük a kijelölt parkolót használjátok! Buszokkal is megközelíthető a parkoló, de behajtás előtt nézzétek meg.

Rendező:

   A bajai REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya.

Cím:           6500 Baja, Deák F. u. 3.
Tel:                        79/526-500
E-mail:       cufi64@gmail.com

Versenybíróság:
Elnök:           Franczva László (Rezét SE)  30/3492-471

Tagok:          Gelányi Zoltán, Czikk József, Csihi János, Markosné Kerekes Katalin  
Ellenőrző bíró: Gelányi Zoltán

MTSZ ellenőre: Jakab Albert     Paks
Tel.: 20/4318-112     e-mail: jakab.albert@dmtr.hu

A verseny formája és kategóriái:

Bontott távú, kötött menetsebességű, felső-, közép és alapfokú, egyfordulós, nappali természetjáró gyalogos tájékozódási túraverseny. A verseny a hivatalos MTSZ országos csapatbajnokság 3. fordulója.

„A”-„A/36”-„A/50” és „A/60”-„A/70”-„A/80” kategória:
I. felsőfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2016.) M=1:10000 méretarányú alapszintköz 2 m, többszínnyomású térkép, tájékozódási feladatokkal nehezített  verseny. Az A-A/36-A50 kategóriák azonos és az A/60-A/70-A/80 kategóriák is azonos pályán haladnak, de különböző menetsebességgel. Táv: „A” - „A/36”-„A50” kb. 8 km, „A/60”-„A/70”-„A80”  kb. 6,5 km.

„B" kategória:
II. középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2016.) M=1:10000 méretarányú méretarányú alapszintköz 2 m, többszínnyomású térkép, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve.
Táv: kb. 7 km.

„C/1”, „C/2” kategória:
III. alapfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2016.) M=1:10000 méretarányú méretarányú alapszintköz 2 m, többszínnyomású térkép, útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel (nagyon kevés tájékozódási tudás szükséges) + elméleti kérdések. Táv: kb. 8-9 km.

„C/1” kategória : 14 éves korig            „C/2” kategória :  korhatár nélkül

A verseny díjazása:
Minden résztvevő emlékjelvényt, a kategóriák első helyezett csapatai REZÉT KUPA 2018. feliratú kupát, az I-III. helyezést elért csapatok érem és oklevél díjazásban részesülnek. A rendezők fenntartják a jogot, hogy kevés induló esetén, az értékelésben kategória összevonást alkalmaznak.

Eredményhirdetés:  A verseny napján a versenyközpontban folyamatosan, várhatóan 13 órától.

Fontosabb szabályok:
Az ellenőrző pontokat a számozás sorrendjében kell érinteni és azt a versenyzőkartonon igazolni. A pontok közötti menetidő részben megadott, részben számítandó. Az időmérő állomások titkosak. Az ellenőrző pontokon szúróbélyegző, esetleg zsírkréta van. Csak tiszta, egyértelmű jelölést fogadunk el. A versenyzőkarton egy igazolóhelyén csak egy jelölés lehet. A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata szerint történik. Óvás írásban, a csapat célba érkezését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető!

Kötelező felszerelés:

   „A”, „A/36”, „A/50”, „A/60”, „A/70”, „A/80”, ”B” kategóriákban egyaránt: tájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, körző, vonalzó, óra (lehetőleg pontos), elsősegélycsomag. „C1” és „C2” kategóriákban íróeszköz, óra.

A versenyen minden „A” kategóriában induló csapat 2 db berajzolt, kiszúrt nyomdai térképet kap. A többi kategóriában a csapatok 1 db berajzolt, kiszúrt versenytérképet kapnak. Ezen felül további berajzolt vagy üres nyomdai térképet az előzetes jelentkezéssel igényelőknek, térítés ellenében (300 Ft/db) tudunk biztosítani.

Nevezés:   A nevezéseket 2018. április 9-ig az alábbi címre kérjük.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

Lehetőség szerint a nevezéseket e-mail-en küldjétek.   cufi64@gmail.com

Érdeklődni:      Franczva László 30/3492-471      

A versenyre az előnevezők nevezési díja személyenként 1.000,- Ft. Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 1200,- Ft. A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

„C/1” kategóriában és bármely kategóriában induló 6 év alatti résztvevőktől nevezési díjat nem kérünk.

Szolgáltatások:
A célban zsíros kenyér, meleg ital, csoki jár Mindenkinek! WC és mosdó biztosított.
A helyszínen üzemelő büfé lesz. Meleg ebéd igényelhető!
Kiskunhalason ezen a napon lesz a gulyásfesztivál, ebből kaphatunk ízelítőt.
Az alföldi gulyás kenyérrel 900,- Ft/fő. Az igényeket kérjük az előnevezéseknél megadni!

A rendezvényen Mindenkit szeretettel várunk!